De Kraanvogel

Praktijk voor Psychotherapie

Anke Mulder - Psychotherapeute

Sinds 1994 werk ik als psychotherapeut, eerst in opleiding, later zelfstandig. Op deze pagina vindt u informatie over de opleidingen die ik heb gevolgd en mijn werkervaring.

Opleiding

In 1993 ben ik afgestudeerd als psycholoog aan de Universiteit van Utrecht met afstudeerrichting Gezondheidspsychologie. In 2003 heb ik de vervolgopleiding tot psychotherapeut en gz-psycholoog afgerond. In 2011 heb de vierjarige opleiding aan het Boswijkinstituut afgerond, met lichaamsgericht werk, mindfulness en Gestallttherapie. In 2012 heb ik de Basis EFT (Emotion Focused Therapy) voor paren gedaan en in 2015 ben ik begonnen met scholing als EFT-therapeut voor individuen. De emotiegerichte, directe aanpak uit de EFT ervaar ik als een verdieping van mijn werk met cliënten. Ik ben gedreven en bedreven in het heel direct werken met mensen: niet het praten óver, maar het werken mét, zodat er hier in de therapieruimte nieuwe ervaringen worden opgedaan. 

Werkervaring

Ik heb van 1994 tot en met 2003 bij verschillende instellingen gewerkt, zowel in een psychiatrisch ziekenhuis, op RIAGG's als op een psychiatrische polikliniek.
Sinds 2004 werk ik in een eigen praktijk in De Kraanvogel. In 2021 en 2022 ben ik naast het werk in mijn eigen praktijk ook als werkbegeleider van psychotherapeuten in opleiding verbonden aan GGZ Scharwächter in het Gulden Hart in Arnhem.

Aandachtsgebieden

Ik werk veel met cliënten met trauma/hechtingsproblematiek, vaak in combinatie met persoonlijkheidsproblematiek, angst en depressie en relatieproblematiek. Affiniteit met autisme en hoogbegaafd zijn.

Ik werk ervaringsgericht, maak gebruik van interventies uit de Schematherapie, EFT (voor paren).

Inspiratie

Mijn inspiratie voed ik steeds opnieuw, door mijn cliënten, door tijd te nemen voor stilte, voor buiten zijn en fysiek bezig zijn, door dansen, door mijn gezin en partner, familie en vrienden, door lezen en door studie.

Beroepsorganisaties

Ik ben aangesloten bij de Landelijke Vereniging van Vrijgevestigde Psychologen & Psychotherapeuten (LVVP) en bij de Vereniging voor Persoonsgerichte en Experiëntiële Psychotherapie (VPEP).

lvvp-logo.svg       LVVP-visitatielogo.jpg       logo-vpep.gif

Tarieven en vergoedingen

Op de volgende pagina vindt u informatie over tarieven en vergoedingen.