De Kraanvogel

Onderwijs voor Acupuncturisten


De Kraanvogel > Acupunctuuronderwijs > Overige cursussen > Elementen herkennen: stem en emotie

Elementen herkennen: stem en emotie

Binnen de Chinese geneeskunde zijn verschillende stemgeluiden en emoties gekoppeld aan verschillende Elementen. Binnen de Vijf Elementen Acupunctuur volgens Worsley zijn dit zelfs twee pijlers van een diagnose (de andere twee zijn kleur en geur). Ook binnen andere acupunctuursystemen komt het herkennen van deze uitingsvormen van de Elementen erg van pas. Daarnaast is het ook gewoon erg leuk om beter te leren kijken, luisteren en voelen en zo meer voeling te krijgen met de Elementen. Deze cursus bestaat uit twee dagen.

Stem en emotie

Iedere acupuncturist heeft de rijtjes moeten leren: Hout is verbonden met woede, Vuur met vreugde, Aarde met bezorgdheid, Metaal met verdriet, Water met angst. De meeste acupuncturisten kennen ook het rijtje van de stemgeluiden: Hout schreeuwt, Vuur lacht, Aarde zingt, Metaal huilt of kraakt, Water kreunt. Veel belangrijker dan het kennen van deze rijtjes is het om deze uitingsvormen ook 'in het wild' (of op zijn minst in je praktijk) te leren herkennen. Het is één van de beste manieren om de Elementen van binnenuit te leren kennen en daarmee ook echt te ervaren wat de energie is van bijvoorbeeld Hout of Metaal.

Inhoud

In deze cursus gaan we grotendeels praktisch bezig met zowel stemgeluid als emotie. Daarvoor gebruiken we onder andere videomateriaal (Youtube, filmfragmenten, geanonimiseerde patiëntvideo's), audiomateriaal (radiofragmenten, deels in onbekende talen), maar ook gaan we naar elkaar luisteren en oefeningen doen rond het herkennen van emoties en hun effect op onze energie. De werkvormen die in deze cursus worden gebruikt werden tijdens de lange cursussen Vijf Elementen Acupunctuur altijd het meest gewaardeerd. Nu dus de best of in één weekend!

NIEUW: zie de nieuwe website www.vijfelementenacupunctuur.nl voor extra informatie over Vijf Elementen Acupunctuur.

Praktisch

  • Aantal deelnemers: min. 4 - max. 12
  • Doelgroep: acupuncturisten, tuina- en shiatsutherapeuten
  • Studiebelasting: uitsluitend de cursusdagen
  • Accreditatie: is in het verleden verleend door NVA (2 dagen code AT), kan bij voldoende deelnemers worden aangevraagd
  • Kosten: in overleg, afhankelijk van aantal deelnemers en benodigde locatie / accreditatie
  • Voorwaarden: zie deze pagina

Formulier voor (voorlopige) opgave en/of het vragen van extra informatie

  • Als je op het onderstaande formulier invult dat je je wilt opgeven ontvang je een link naar een aanmeldingsformulier dat je op je computer kunt invullen en versturen. Daar vind je ook de precieze voorwaarden.
  • Als je je voor meerdere cursussen wilt opgeven hoef je slechts één keer een formulier in te vullen, op het aanmeldingsformulier staan alle cursussen vermeld waarvoor je je kunt opgeven.
  • Als je alleen informatie vraagt zal ik contact met je opnemen via e-mail of telefoon.
*
*
*
Captcha code

Klik op de afbeelding voor een andere captcha.