De Kraanvogel

Onderwijs voor Acupuncturisten

Actuele cursussen

Op deze pagina vindt u verwijzingen en korte beschrijving van de actuele cursussen voor acupuncturisten in De Kraanvogel. De 'cursussen' zijn gewijd aan één onderwerp en hebben een vast programma.

Naast deze actuele cursussen is er de mogelijkheid om één van de cursussen onder Overige cursussen te volgen. Als u daarvoor belangstelling heeft kijken we naar een mogelijkheid om genoeg deelnemers samen te krijgen (minimaal 4) en zoeken we een datum.

Ook individuele begeleiding / supervisie is een mogelijkheid. Dat kan met of zonder patiënt erbij en het kan zowel bij mij in De Kraanvogel in Utrecht als in uw eigen praktijk. Zeer geschikt om in korte tijd nauwkeuriger te worden in diagnostiek en behandeling!

Elementen herkennen: stem en emotie

NIEUWE DATA en nog plaatsen vrij! 13 en 14 juni 2020, 4 en 5 juli 2020; in de Chinese geneeswijzen zijn stemgeluid en emotie een belangrijke uiting van de wu xing (Vijf Fasen of Vijf Elementen). Binnen Vijf Elementen Acupunctuur vlgs. Worsley zijn dit zelfs twee van de vier sleutels tot de diagnose van iemands Element (naast kleur en geur). In deze workshop gaan we vooral praktisch bezig aan de hand van video- en audiomateriaal en ervaringsgerichte oefeningen.


Entry-/Exitblocks: stagnatie ervaren, begrijpen en behandelen

NIEUWE DATA: 26 + 27 september 2020. In deze cursus staat de doorstroming van Qi in de circadiane- of wei-cyclus centraal. Wat in de TCM vaak 'Lever-qi-stagnatie' wordt genoemd kan nauwkeuriger worden ervaren en begrepen als gebrek aan doorstroming op de overgangen tussen de verschillende hoofdmeridianen, bijvoorbeeld van Lever- naar Longmeridiaan, van Nier- naar Pericardmeridiaan of van Dunne Darm- naar Blaasmeridiaan. Elk van deze stagnaties heeft zijn eigen karakteristieken en is daarnaast relatief eenvoudig te diagnosticeren via polsonderzoek. Ook de behandeling is relatief eenvoudig en geeft snel effect. We zullen deze stagnaties aan de hand van oefeningen onderzoeken en kijken welke klachten en verschijnselen bij welke stagnatie kunnen passen. Daarnaast krijg je de achterliggende theorie en de vaardigheden om ze te vast te stellen en te behandelen. Dit is een cursus van twee dagen.