De Kraanvogel

Praktijk voor Acupunctuur


Acupunctuur bij slapeloosheid

Acupunctuur in De Kraanvogel is een goede keus als je last hebt van slapeloosheid. De belangrijkste klachten die samenhangen met slapeloosheid, zoals moeilijk inslapen, vaak wakker worden of erg vroeg wakker worden, reageren vaak al binnen enkele behandelingen. Om te beginnen verandert het patroon vaak: de tijd van wakker worden verschuift, of opnieuw inslapen wordt makkelijker. Later wordt het vaak mogelijk om (meestal) door te slapen en uitgerust wakker te worden. In de consulten is er naast de behandeling met acupunctuur veel ruimte om te kijken naar wat jij nodig hebt om vitaal te worden of te blijven. Mijn naam is Koos van Kooten, ik ben sinds 1993 arts en werk sinds 1998 als acupuncturist. Als je een afspraak wilt maken of meer informatie wilt kan dit via tel. 030-2331875 of door het contactformulier in te vullen. De Kraanvogel - Acupunctuur is gevestigd in Utrecht en Arnhem.

Bevordering van vitaliteit bij slapeloosheid

Acupunctuur in de Kraanvogel kan meer voor je betekenen dan het verminderen van je klachten van slapeloosheid. Ik bied Acupunctuur met aandacht voor je lijf, je beleving en zingeving. Iedere begeleiding is daardoor uniek. Je bent immers niet je slapeloosheid (ook al kun je er flink last van hebben). Het is jouw lijf, jouw beleving en jouw leven. De acupunctuur en de inhoud van de gesprekken zijn op jouw situatie afgestemd.
Als de combinatie van acupunctuur en aandacht voor jouw individuele situatie je aanspreekt ben je van harte welkom voor een intakegesprek. Daarin kijken we samen naar je situatie en je wensen en hoe een behandeling eruit zou zien.
Hiernaast of in het hoofdmenu vind je verwijzingen naar meer informatie over acupunctuur, de praktijk en mijzelf.

Hieronder vind je nog wat extra uitleg. Ook al is iedereen anders, toch blijkt dat veel van de mensen die bij mij komen met slapeloosheid deze uitleg herkennen als kloppend voor hun situatie. Als dat niet zo is hoop ik dat je hierdoor niet laat afschrikken, ik kijk graag samen met jou naar wat er voor jou wel klopt.

Overdag wakker en 's nachts in rust

Volgens de Chinese manier van kijken naar lichaam en geest dienen 'Yin' en 'Yang' in evenwicht te zijn voor een goede nachtrust. Overdag wakker en helder (yang) en 's nachts in rust (yin). Dat kun je vaak ook vertalen als 'waar je overdag onvoldoende aandacht voor hebt houdt je 's nachts uit de slaap'. Of 'als je overdag oefent in aandachtige kalmte heb je daar 's nachts veel profijt van'. Acupunctuur kan helpen om te zorgen dat je aandachtig en kalm aanwezig kunt zijn. Zelf leren om aandacht te geven aan je lijf en je beleving kan daar een belangrijke aanvulling op zijn.

Jouw slaappatroon

Het maakt voor de acupunctuurbehandeling verschil of je moeite hebt met inslapen of juist ergens in de nacht wakker wordt. Ook maakt het uit op wat voor manier je wakker ligt (pieker je? lig je te woelen? enz.) De precieze tijd en de manier waarop je wakker ligt geven vaak een aanwijzing op welke plek ik de 'blokkades' moet zoeken en behandelen. Verschillende blokkades hangen samen met verschillende thema's, waarbij bijvoorbeeld emoties als boosheid of verdriet een rol kunnen spelen.

Afspraak maken

 

Als u een afspraak wilt maken of meer informatie wilt kan dit via tel. 030-2331875 of door het contactformulier in te vullen.