De Kraanvogel

Praktijk voor Acupunctuur


De Kraanvogel > Acupunctuur > Meer lezen > Praktijk > Zondag met Lubach

Zondag met Lubach

Arjan Lubach kort door de bocht over alternatieve geneeswijzen

Het zal u waarschijnlijk niet zijn ontgaan: in het populaire tv-programma Zondag met Lubach was gisteravond (8 oktober 2017) een kritisch item te zien over alternatieve geneeswijzen. 

https://www.npo3.nl/zondag-met-lubach/08-10-2017/VPWON_1266482


In het kort de inhoudelijke strekking: de werking van alternatieve geneeswijzen is wetenschappelijk niet bewezen dus moet er een strikte scheiding komen in de zorgverzekeringspakketten tussen alternatief en regulier. Ook acupunctuur komt aan de orde als een ‘onbewezen ideetje’. En dat dan gebracht op de typische Lubach-manier: iedereen die niet hetzelfde denkt als hij is dom - dat is leuk om te zien als je het toevallig met hem eens bent (wat ik redelijk vaak ben), het is heel naar als iets waar véél meer kanten aan zitten dan Arjan Lubach en de redactie belangrijk vinden èn waardevol is door de zeik gehaald wordt. Naar mijn mening is het item inhoudelijk kort door de bocht.


Het zou fijn zijn als u kunt reageren op de Facebook-pagina van het programma. Daar wordt al massaal gereageerd, door mensen die het eens zijn met Lubach maar, verheugend genoeg, ook door veel mensen die het niet met hem eens zijn. Ook opvallend is dat velen daarvan hem altijd hebben gewaardeerd maar nu afhaken. Het publiek lijkt genoeg te krijgen van de kritiek op de alternatieve geneeswijzen.
Om deze golf van tegengeluid te laten groeien, vraag ik u mee te doen en uw reactie te plaatsen op:
https://www.facebook.com/zondagmetlubach/

Hartelijk dank!