De Kraanvogel

Praktijk voor Acupunctuur


De Kraanvogel > Acupunctuur > Meer lezen > Praktijk > Praktijk weer open op 11 mei!

Praktijk weer open op 11 mei!

Opmerking: Deze tekst is van 2020 (ja, zucht). De voorwaarden gelden overigens ook na de tweede lockdown nog net zo als eerst.

Vanaf 11 mei is acupunctuur weer toegestaan (het werd zelfs speciaal genoemd door Mark Rutte in de persconferentie op 6 mei!). Er gelden vanuit de overheid voorwaarden. Vanuit mijn beroepsvereniging geldt een protocol.

Voorwaarden en maatregelen

Hier kunt u de brief aan patiënten lezen, en een korte versie met pictogrammen.

De belangrijkste voorwaarde is: GEEN BEHANDELING als de patiënt klachten heeft die kunnen wijzen op infectie met het corona-virus. Om dit te bepalen zal ik voor het maken van een afspraak, en bij binnenkomst, een aantal vragen stellen. Als één van deze vragen met 'Ja' beantwoord wordt is behandeling helaas niet mogelijk. Natuurlijk zal ik ook niet werken als ik zelf dit soort klachten heb!

Daarnaast hebben wij gezorgd dat er in de praktijk voldoende afstand gehouden kan worden. Uitzondering is natuurlijk de acupunctuurbehandeling. Daarvoor geldt een aantal maatregelen.

Mondkapjes zijn NIET verplicht. Ik heb deze wel op voorraad en draag deze tijdens het behandelen van mensen die een groter risico lopen op een ernstig beloop van een corona-infectie (bijv. personen boven de 70, mensen met longaandoeningen etc.). Ik bied dan ook een kapje aan de patiënt aan. Ook als u niet in een risicogroep valt kunt u mij vragen om een kapje op te doen. Ik voldoe dan aan uw verzoek.

Voor en na het polsvoelen en prikken vraag ik u om uw handen en polsen te reinigen met handalcohol. 

Ik vraag u om uw eigen badhanddoeken mee te brengen. Dat scheelt mij in de hoeveelheid was. Ik heb zelf ook voldoende handdoeken beschikbaar en wissel deze na de behandeling.

Op het moment dat ik dit schrijf wordt nog de laatste hand gelegd aan protocollen vanuit de koepelorganisaties en beroepsorganisaties. Deze gaan verder dan de voorwaarden vanuit de overheid. Ik zal deze opvolgen.

Bij de voordeur en in de wachtkamer zullen de belangrijkste aanwijzingen worden opgehangen / vermeld.

Welkom!

Bij alle regels en maatregelen zou je haast vergeten dat acupunctuur (en de rest van mijn werk) vooral gaan om het bevorderen van gezondheid. Zoals het er nu uitziet kan ik mijn werk prima uitvoeren onder deze nieuwe regels. Wees welkom!

Disclaimer

Ondanks alle voorzorgsmaatregelen valt het niet voor 100% uit te sluiten dat u bij een bezoek in De Kraanvogel of op weg daarnaartoe geïnfecteerd raakt met het corona-virus. Bij het maken van een afspraak accepteert u dit risico.