De Kraanvogel

Praktijk voor Acupunctuur


De Kraanvogel > Acupunctuur > Meer lezen > Praktijk > Gegevensbescherming

Gegevensbescherming

Bijgewerkt 29 mei 2018; 

Om te voldoen aan de regels van de AVG (Algemene Verordening Gegevensbeveiliging) zoals deze op 25 mei 2018 van kracht is geworden verandert er een aantal zaken. Sommige zijn al doorgevoerd, andere volgen zeer binnenkort. Waarschijnlijk komen er nog toevoegingen aan deze lijst. 

  • Privacy-verklaring en overzicht privacybeleid zijn op de site geplaatst.
  • Communicatie via Whatsapp is niet meer mogelijk - wie hier gebruik van maakte heeft daar bericht over gekregen
  • Afspraken met het bedrijf dat de hosting van de website verzorgt zijn gemaakt (vanwege formuliergegevens) - het versturen van deze gegevens verliep overigens al via een beveiligde verbinding
  • Het versturen van mail van mij aan u zal binnenkort via een beveiligde e-maildienst verlopen (Zivver). Dat is vooral belang voor het versturen van nota's, maar wordt de standaard voor alle mail. Dat betekent dat u een bericht pas kunt openen met een sms-code via het bij mij bekende mobiele nummer (alternatief kunt u mij ook een wachtwoord geven). U kunt wel rechtstreeks op een bericht antwoorden.
  • Het versturen van mail van u aan mij kan ofwel via de website, of door zelf ook een Zivver-account aan te maken (gratis voor privé-personen); u kunt er overigens voor kiezen om 'ouderwets' te mailen, deze mail komt wel aan. Ik kan daar helaas binnenkort niet meer mee meedoen, het antwoord komt dus versleuteld.
  • Ik zal bij een eerste bezoek expliciet om toestemming vragen voor het aanleggen van een dossier / het opslaan van uw gegevens.

Vooral die andere manier van e-mailen zal wel even wennen zijn. Als het goed is wordt versleuteld mailen de norm in de gehele zorg. Ik houd de ontwikkelingen in de gaten.

Ik onderzoek nog of een aparte, schriftelijke behandelovereenkomst nodig is. Dit heeft strikt genomen niets met AVG te maken, is Wet op de Geneeskundige Behandelovereenkomst. Mijn indruk is van niet, maar de neiging 'in het veld' is om dit wel te doen. Voor nu ga ik gewoon door met vóór en tijdens de intake duidelijke informatie geven over de mogelijkheden en onmogelijkheden van 'Acupunctuur met Aandacht', en duidelijk uitzoeken wat uw hulpvraag is en wat ik daarvoor kan betekenen. Als we een vervolgafspraak maken is dat het moment dat u instemt met het behandelplan.