De Kraanvogel

Praktijk voor Acupunctuur


De Kraanvogel > Acupunctuur > Meer lezen > Praktijk > Gegevensbescherming

Gegevensbescherming

Bijgewerkt 25 juni 2018; 

Om te voldoen aan de regels van de AVG (Algemene Verordening Gegevensbeveiliging) zoals deze op 25 mei 2018 van kracht is geworden verandert er een aantal zaken. Sommige zijn al doorgevoerd, andere volgen zeer binnenkort. Waarschijnlijk komen er nog toevoegingen aan deze lijst. 

  • Privacy-verklaring en overzicht privacybeleid zijn op de site geplaatst.
  • Ik verstuur mail aan u via een beveiligde e-maildienst (Zivver). Dat is vooral belang voor het versturen van nota's, maar wordt de standaard voor alle mail. Dat betekent dat u een bericht pas kunt openen met een wachtwoord (u krijgt dit van mij). U kunt dan ook rechtstreeks op een bericht antwoorden. Dit gaat makkelijker als u zelf ook een Zivver-account aanmaakt (gratis voor privé-personen, https://www.zivver.com/nl/consument)
  • U kunt mij bereiken via het contactformulier op de website. Ik bel u dan terug of stuur een beveiligde mail (het wachtwoord staat in de bevestigingsmail of heb ik u overhandigd)
  • Communicatie via Whatsapp is niet meer mogelijk - wie hier gebruik van maakte heeft daar bericht over gekregen
  • Afspraken met het bedrijf dat de hosting van de website verzorgt zijn gemaakt (vanwege formuliergegevens) - het versturen van deze gegevens verliep overigens al via een beveiligde verbinding
  • Ik zal bij een eerste bezoek expliciet om toestemming vragen voor het aanleggen van een dossier / het opslaan van uw gegevens.

Vooral die andere manier van e-mailen zal wel even wennen zijn. Als het goed is wordt versleuteld mailen de norm in de gehele zorg. Ik houd de ontwikkelingen in de gaten.

Verder ben ik bezig met aanpassingen aan mijn papieren en digitale dossier om daarin nog duidelijker dan voorheen de behandeldoelen en de afspraken over de behandeling op te nemen. Ook komt er, naast de schriftelijke folder met praktische informatie een papieren folder met informatie over acupunctuurbehandeling. Dit heeft strikt genomen niets met de AVG te maken, wel met de Wet op de Geneeskundige Behandelovereenkomst. Goede gelegenheid om hier nog eens goed naar te kijken...