De Kraanvogel

Praktijk voor Acupunctuur

Praktijk

Hier vindt u informatie over de praktijk, bijvoorbeeld over veranderingen in tarieven, openingstijden, of ander (al dan niet leuk) nieuws. Als dat nodig is wordt natuurlijk de informatie op de pagina's over de praktijk zelf ook aangepast.

Nieuw: website Acupunctuur en Heling

Een nieuwe website, geheel gewijd aan acupunctuur als ondersteuning van heling. Trauma, overleven, heling, ontmoeting in gesprek, oefeningen, acupunctuur. Wees welkom voor jezelf of (als je hulpverlener bent) verwijs gericht.


Praktijk weer open - Nu ook in Arnhem!

Op 3 maart is acupunctuur weer toegestaan. Op die dag begin ik ook met werken in Arnhem.


Medische noodzaak

Ook tijdens de lockdown is acupunctuurbehandeling mogelijk. Dat kan alleen als er sprake is van een 'medische noodzaak'.


Gesloten t/m 2 maart

Helaas wordt acupunctuur (ook indien gegeven door een arts) niet als medisch gezien. Jammer, onnodig en vooral naar voor patiënten. De praktijk is dus gesloten tot en met 2 maart. Ondertussen probeert het bestuur van de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur, waarvan ik lid ben, te zorgen dat acupunctuur alsnog wordt toegestaan.


Nu ook in Oosterbeek - inmiddels Arnhem

Vanaf 1 oktober 2020 is De Kraanvogel - Acupunctuur ook gevestigd in Arnhem. In het Gulden Hart op de Bakenbergseweg 72 ben je welkom voor Acupunctuur met Aandacht. De praktijk in Utrecht blijft!


Praktijk weer open op 11 mei!

Vanaf 11 mei is de praktijk weer 'normaal' geopend. Er zijn wat aanpassingen. Wees welkom!


Nu op Facebook!

Sinds deze maand is De Kraanvogel - Acupunctuur ook op Facebook te volgen. Lees hier meer over de redenen daarvoor. Volgen en 'liken' zijn natuurlijk welkom.


Gegevensbescherming

Om te voldoen aan de wetgeving voor gegevensbescherming (AVG) veranderen: overzicht van veranderingen.


Declareren weer mogelijk!

Vanaf 4 april zijn de AGB-codes van mijzelf en mijn praktijk hersteld. Vanaf 11 april zou declareren weer overal zonder problemen mogelijk moeten zijn.


BIG-registratie hersteld!
BIG-registratie

Vanaf 1 januari 2018 moeten ook basisartsen hun BIG-registratie vernieuwen. Dat gaat niet zonder slag of stoot. Een kleine samenvatting: het komt goed, linksom of rechtsom.


Interview in Vakblad Natuurlijke en Integrale Gezondheidszorg

In mei 2017 werd ik geïnterviewd over mijn manier van werken voor het Vakblad voor Natuurlijke en Integrale Gezondheidszorg. Hier vind je de verwijzing naar dit artikel.


Geen BTW meer op acupunctuur

BTW-heffing over acupunctuurbehandelingen teruggedraaid. U krijgt een deel van de betaalde BTW terug - of het gaat naar een goed doel.